Sunday, March 21, 2010

My New Life

Salam bersua,

Alhamdulillah, setelah sekian lama blog ini menyepi, akhirnya kini muncul semula sebuah nukilan yang ingin saya kongsikan buat semua.

Masih ingat lagi nukilan terakhir saya berkaitan "Kerja"? Syukur kerana tidak berapa lama setelah nukilan tersebut diterbitkan, saya telah dilamar oleh sebuah IPTS tempatan untuk berkhidmat sebagai Kaunselor Pelajar merangkap Tutor. Tarikh keramat 3 Ogos 2009 merupakan tarikh daftar saya selaku warga kerja di UNIRAZAK Pusat Wilayah Sarawak.

Setelah kira-kira 7 bulan berkhidmat, saya akhirnya melucutkan jawatan ini atas sebab tawaran kerja yang lebih memerlukan perkhidmatan saya. InsyaAllah, tanggal 14 April 2010,saya akan melapor diri di Putrajaya sebagai Pegawai Psikologi Gred S41. Saya harap dengan kehadiran saya dalam perkhidmatan awam sedikit sebanyak mampu menyumbang dalam peningkatan prestasi dan kualiti modal insan negara.

Walau bagaimanapun, rezeki saya ada di sana. Saya berdoa juga agar UNIRAZAK P.W.S lebih cemerlang walau pun saya tidak lagi di sana. Sesungguhnya amat berat hati meninggalkan UNIRAZAK P.W.S kerana masih banyak lagi tanggungjawab yang belum saya laksanakan. Semoga bakal pengganti saya di sana boleh berkhidmat jauh lebih cemerlang daripada saya.

Persoalan yang sering hadir di minda adalah"Adakah saya cukup bersedia untuk transaksi kerjaya dalam hidup saya?".. Hakikatnya, hidup ini sangat objektif. Pilihan ada di mana-mana dan apa yang bakal berlaku nanti adalah atas pilihan saya sendiri, jua Tuhan sebagai penentunya.

Doakan kejayaan kerjaya baru saya. Semoga kita sukses bersama dalam apa jua perkara yang kita libati.

Sekian.

4 comments:

Zuraidah said...

Hisham
Tahniah. Set up a goal in your life and your career and work towards achieving it. I hope you will be a good counsellor and continue your training. I wish you the best.
mama

PhaDee said...
This comment has been removed by the author.
PhaDee said...

Salam dear,
I believe this new job would be a big transition in your life, as well as mine. Whatever it is, I do believe you'll be able to carry the new responsibilities with great competency and professionalisme ^_^.
All the best to you!!

Hishammudin damy said...

Mama;

Thanx. Your passion and determination on being a good counselor were really boosted up my spirit to explore more in counseling world. Thanx again.

Dear Phadee;

Thanx sweetheart. Congrates to you to...